marți, 25 octombrie 2011

Mihai I - Un dar de la Dumnezeu

... Pentru a forta semnarea actului de abdicare au recurs la metoda lasa a santajului: punand in contrapartida viata a 2000 de tineri care se aflau in inchisoare. Majestatea Sa Regele a cedat pentru salva viata acelor tineri, a semnat actul de abdicare si plecat intr-un lung exil ...

... Au urmat zile intunecate, fara bucurii si fara perspective, viata noastra luneca in prapastia fara perspectiva a comunismului, dar la aniversarea unui an de la abdicare, pe calea undelor, ne-au venit incurajarea, dragostea si asigurarea ca nu suntem uitati, toate aceste vesti datatoare de bine, veneau cu Mesajul de Anul Nou al Majestatii sale Regele Mihai. Si de atunci, an de an asteptam cu nerabdare Anul Nou care ne aduceau mesajul datator de speranta. Aflam apoi vesti despre activitatea neobosita a Majestatii Sale, care lupta pentru tara si poporul lui, batjocorit de stapani vremelnici ca nici un alt popor.
Daca am supravietuit si am reusit sa ne pastram credinta, morala si dragostea de tara, o datoram lui Dumnezeu din cer si Regelui Mihai pe pamant. 

- Flavia Balescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu