joi, 3 mai 2012

Evenimente cu ocazia zilei de 10 mai

Biroul de Presă al Casei Majestății Sale Regelui a anuntat evenimentele care vor avea loc cu ocazia Sarbatoririi zilei de 10 mai:
Marți, 8 mai 2012, la ora 17, în Sala Regilor a Palatului Elisabeta va avea loc ceremonia de învestire a Majestății Sale Regelui Mihai cu titlul de “Doctor Honoris Causa” al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare va reprezenta pe Majestatea Sa Regele.
Joi, 10 mai 2012, la ora 8, în fața Palatul Elisabeta va fi dat startul “Maratonului Regal 2012”, eveniment sportiv organizat de Asociația Corporeanima cu sprijinul Casei Regale a României. La eveniment va lua parte ASR Principele Radu.
Joi, 10 mai 2012, la ora 11.30, Majestatea Sa Regele Mihai, va depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal. Majestatea Sa va fi însoțită de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu.
Joi, 10 mai 2012, la ora 15, va avea loc, în fața Palatului Elisabeta, ceremonia de premiere a câștigătorilor “Maratonului Regal 2012”. La eveniment va lua parte ASR Principesa Moștenitoare.
Joi, 10 mai 2012, la ora 17.30, la Palatul Elisabeta va avea loc evenimentul anual “Garden Party”, la care au fost invitați reprezentanți ai tuturor comunităților și profesiilor din România. Evenimentul va avea loc în prezenţa Majestăţii Sale Regelui Mihai și a Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu.
Joi, 10 mai 2012, la ora 20.20, TVR1 va difuza filmul ”Din dragoste de ţară”, realizat de Bogdan Şerban-Iancu.
Vineri, 11 mai 2012, la ora 11, în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, Majestatea Sa Regele Mihai I va oferi decorații regale unor personalități din viața românească.
Vineri, 11 mai 2012, la ora 19, în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, Majestatea Sa Regele Mihai I va oferi un dineu cu ocazia zilei de 10 Mai. Vor lua parte personalități din viața culturală, politică și diplomatică.
Luni, 14 mai 2012, la ora 17, în Sala Regilor a Palatului Elisabeta va avea loc ceremonia de învestire a Majestății Sale Regelui Mihai cu titlul de “Doctor Honoris Causa” al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport. Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare va reprezenta pe Majestatea Sa Regele.
Luni, 14 mai 2012, la ora 19, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor participa la Ateneul Român la lansarea filmului documentar-artistic de lung metraj, ”Regina Maria – ultima romantică, prima femeie modernă”. Scenariul și regia aparțin cineastului Sorin Ilieșiu.
Marţi, 15 mai 2012, la ora 17, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu ai României vor găzdui în Sala Regilor “Seara Palatului Elisabeta dedicată Colecţiei Regale de Artă Contemporană”. Cu această ocazie va fi lansat Albumul Colecţiei Regale de Artă Contemporană.
Joi, 24 mai 2012, la ora 14, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu ai României vor participa la Universitatea Politehnică din Bucureşti la ceremonia de învestire a Majestății Sale Regelui cu titlul de “Doctor Honoris Causa”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu