marți, 25 octombrie 2011

Mihai I - Un Rege in Exil

Regele si Regina m-au impresionat mereu in special prin demnitatea lor in imprejurari potrivnice, fiindca nu este usor sa gasesti echilibrul just si calea buna atunci cand esti fortat sa iti parasesti functia, tara, sa ii lasi pe toti cei iubiti in urma, fiind sigur ca lucrurile se vor inrautati si ca tara va fi strivita sub o dicatatura ucigasa.

Sa o iei de la capat in exil, in alta tara, in conditii materiale jenante, pastrand ceea ce e bun din trecut, facand fata esecului unei bune politici - toate acestea sunt adesea peste puterile unui singur om.

Dar, in ciuda multor momente dureroase si dificile, Regele si sotia lui au reusit sa treaca prin incercari cu mare succes. Regele si-a pastrat demnitatea functiei sale regale intacta, in ciuda exilului ... Istoria a dat in sfarsit dreptate Regelui si atitudinii sale   ... A fost primit ca un om ce depasise institutia regala pe care o incarna in trecut, ca un punct de reper de neclintit in toate tulburarile care au marcat trecutul tarii sale. 

Principele Lorenz al Belgiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu