sâmbătă, 29 octombrie 2011

O printesa pe nume Missy

A fost odata ca niciodata o printesa pe nume Missy. Printesa a avut o copilarie fericita alaturi de fratii ei (un frate mai mare si trei surori mai mici). Singura umbra din viata aceastei printese era vesnica absenta a tatalui sau plecat pe mare. Totusi lunga despartire facea cu atat mai frumoasa reintalnirea. 

Missy era nedespartita de sora ei mai mica, Ducky. Cele doua surori erau complet diferite una de cealalta: un blonda, cealalta bruneta, una volubila, cealalta inchisa in sine. Casatoria lui Missy si plecarea ei intr-un nou regat a fost o lovitura foarte mare pentru ele . 

Alte doua figuri foarta importante in viata tinerei printese au fost mama si bunica ei. Maria Alexandrova, Mare Ducesa a Rusiei a fost unica fiica a tarului Alexandru al II-lea, fiind foarte rasfatata de el si de fratii sai. Casatoria sa cu cel de-al doilea fiu al Reginei Victoria a facut-o sa treaca pe planul doi, dupa sotia mostenitorului tronului, Alix a Danemarcei. Maria nu s-a acomodat niciodata cu Anglia si a pastrat o dragoste nemarginita pentru taramul sau natal. Maria Alexandrova a fost o femeie foarte puternica si o mama stricta, ce a considerat mereu ca stie ce e mai bine pentru copii ei. 

Copiii familiei de Edinbourg au fost mereu o sursa de neintelegere intre Maria Alexandrova si Victoria, Bunica Regina. Maria Alexandrova a castigat majoritatea bataliilor, incepand cu prima batalie in legatura cu numele copilului. Victoria, capul familiei, ar fi vrut ca fetita sa ii poarte numele, in timp ce Maria Alexandrova a botezat-o cu numele mamei sale, Maria. O alta batalie pe care Maria Alexandrova a castigat-o a fost cea in legatura cu viitorul sot al lui Missy.

George Albert, al doilea fiu al mostenitorului tronului era indragostit de verisoara sa, Missy. Maria Alexandrova nu era de acord cu casatoriile intre veri si pe de alta parte nu dorea sa isi intareasca legaturile cu Anglia. Edward, Victoria si Alfred isi doreau aceasta casatorie. Missy era incantata de aceasta perspectiva, mai ales pentru ca dorea sa isi asculte bunica si tatal pe care il adora ...

La Berlin, in 1891 Maria il cunoaste pe principele mostenitor al Romaniei, Ferdinand. Imparatul Wilhelm, sora sa Charlotte si Maria Alexandrova au facut tot posibilul pentru a-i apropia ... Induiosata de timiditatea lui Ferdinand, Missy accepta cererea lui in casatorie. Pe cat de multumiti au fost Carol al Romaniei, Wilhelm al II-lea al Germaniei si Maria Alexandrova de aceasta casatorie, pe atat de dezamagiti au fost Victoria, Edward si Alfred. Edward si Alfred nu au mai vorbit foarte mult timp si doar cu ajutorul Victoriei au reusit sa se impace. Mai mult Alfred a lipsit de la logodna fiicei sale.

Prin casatoria cu Ferdinand, Missy a ratat sansa de a deveni Regina Angliei. La aproape 30 de ani de la aceste evenimente, Missy primeste recompensa pentru toate sacrificiile si luptele ei ... La Alba-Iulia este incoronata Regina Tuturor Romanilor.

Astazi se implinesc 136 de ani de la nasterea unei printese pe nume Missy ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu