miercuri, 7 septembrie 2011

Princess Victoria Melita: Grand Duchess Cyril of Russia 1876-1936

Coperta cartii Princess Victoria Melita
Victoria Melita a fost una din cele mai neobisnuite printese. Nepoata a Reginei Victoria, Victoria Melita a fost fortata sa se casatoreasca cu verisorul ei primar Ernest de Hesse. La moartea bunicii sale, Ducky scandalizeaza curtile regale, divortand de sotul ei. Toata lumea o considera vinovata de despartire, mai ales sora lui Ernest, Tarina Alexandra. Victoria era indragostita de verisorul ei Cyril al Rusie, dar Tarul s-a impotrivit casatoriei lor, asa ca cei doi au fost in exil in primii ani ai casniciei lor. Victoria Melita a fost victima a Revolutiei Bolsevice si o supravietuitoare, care a fost fortata sa isi reconstruiasca lumea odata cu pierderea pozitiei si a rudelor sale.

Cartea lui John Van der Kiste Page prezinta povestea Victoriei Melita de Saxa Coburg si Gotha de la casatoria parintor ei - care a reprezentat inceperea unei aliante intre Rusia si Anglia - pana la moartea sa. Victoria Melita, fiica preferata a mamei sale, era o printesa engleza, o adevarata nepoata a marii Regine Victoria, dar in acelasi timp era nepoata tarului Rusiei, tara pe care a iubit-o mai presus de orice. 

Maria a Romaniei este mult mai cunoscuta decat sora ei mai mica, mult mai admirata, mult mai iubita, dar Victoria a Rusiei este o femeie care a luptat cu toate puterile pentru fericirea ei, lucru care nu a fost inteles de multi si care s-a dedicat complet familiei sale si Rusiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu