luni, 1 octombrie 2012

Contesa Claudine von Hohenstein

         La 1 octombrie 1841, pe drumul spre Graz isi pierdea viata contesa Claudine von Hohenstein. Sotul contesei, ducele Alexander de Wurttemberg a fost chemat la razboi si Claudine a decis sa il insoteasca cu o trasura alaturi de copiii lor. Trasura s-a rasturnat, iar Claudine a fost ranita. Speriata ca ar putea pierde sarcina, ea a decis sa se grabeasca spre locul unde era sotul ei. Din pacate a piedut sarcina. si la cateva zile a murit si ea. Alexander a fost distrus de moartea sotiei sale.

          Contesa von Hohensteien s-a nascut la Sangeorgiu de Padure, fiind fiica contelui Laszlo Rhedey si a baroanei Ágnes Inczédy de Nagy-Várad. Claudine a copilarit in Transilvania, la Cluj si la Sangeorgiu pe domeniul familiei. La 15 ani isi face debutul la curtea vieneza. Aici il cunoaste pe ducele Alexander de Wurttemberg, nepotul regelui Frederick I al Wurttembergului. Cei doi se indragostesc si vor sa se casatoreasca, dar ambele familii se impotrivesc. Casa Regala a Wurttembergului considera ca pozitia Claudinei e mult prea joasa pentru a deveni printesa, in timp ce contele Laszlo Rhedey nu vroia sa se desparta de unica sa fiica. Daca Casa Regala a acceptat o casatorie morganatica, contele nu a acceptat casatoria. Claudine si Alexander s-au casatorit dupa moartea contelui.  Cei doi s-au stabilit in palatul din Mures, unde au avut trei copii: Claudine, Francis si Amelie.

           Fericirea celor doi a fost de scurta durata, Claudine murind la sase ani de la nunta. Alexander a fost de neconsolat. Legenda spune ca inainte de a o inmormanta pe Claudine la Sangeorgiu de Padure, i-a luat inima pe care a purtat-o toata viata intr-o cutie de argint. In 1863, copiii sai au fost creati print si printese de Teck. Fiul sau, Francis se va casatori cu o printesa Mary Adelaide de Cambridge, o verisoara a reginei Victoriei. Ei vor fi parintii reginei Mary, bunica reginei Elisabeta II a Marii Britanii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu