joi, 11 iulie 2013

Printul Louis Ferdinand al Prusiei

          La 11 iulie 1977 murea printul Louis Ferdinand al Prusiei. In timpul unor manevre militare, Louis Ferdinand a fost prins intre doua vehicule. Doctorii au decis sa ii amputeze ambele picioare, dar la cateva saptamani dupa operatie Louis Ferdinand a murit. Lasa in urma un copil, Georg Friedrich (actualul sef al Casei Regale a Prusiei) si o sotie insarcinata (dupa cinci luni se va naste printesa Cornelia-Cecilia a Prusiei).

in picioare: Printul Michael al Prusiei, Printesa Marie-Cecile a Prusiei, Printul Christian al Prusiei, Pritul Friedrick Wilhelm al Prusiei, Printul Louis-Ferdinand II,    asezati: Printesa Kira a Prusiei, Ducesa Viktoria Louise a Hanovrei, Printul Louis-Ferdinand al Prusiei, Printesa Kira a Prusiei,  jos: Printesa Xenia a Prusiei

               Louis Ferdinand s-a nascut in 1944, fiind al cincilea copil si al treilea baiat al printului Louis-Ferdinand al Prusiei si a Marii Ducese Kira Kirilovna a Rusiei. Imparatul Wilhelm II hotarase ca averea familiei Hohenzollern si pretentia la tron va fi mostenita doar de acei barbati care realizeaza o casatorie egala. Unchiul lui Louis Ferdinand II, pritul Wilhelm al Prusiei renuntase la tron pentru a se casatori cu o fata din popor, asa ca tatal sau era mostenitorul Casei de Hohenzollern. In 1966 si 1967, fratii mai mari ai lui Louis Ferdinand II au renuntat la pretentiile pentru tron pentru a se casatori cu femei din popor. Louis Ferdinand II a devenit mostenitorul tatalui sau. In 1975, el se casatoreste cu contesa Donata Emma of Castell-Rüdenhausen. 

                 Din 1967, Louis Ferdinand II a fost voluntar in Armata Germaniei de Vest, devenind un ofiter in rezerva. In 1972 a inceput sa lucreze in servicii bancare, continuand in acelasi timp si pregatirea militara. Intr-un din aceste exercitii militare s-a accidentat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu