joi, 7 iunie 2012

Arhiducesa Elisabeta Amalia a Austriei

Arhiducesa Elisabeta Amalia a Austriei
          La 7 iulie 1878 se naste cea mai mica fiica a arhiducelui Karl Ludwing al Austro-Ungariei si a infantei Maria Theresa a Portugaliei. Mica arhiducesa va fi numita Elisabeta Amalia, in onoarea matusii paterne, Imparateasa Elisabeta a Austro-Ungariei.  Arhiducesa Elisabeta Amalia a crescut intr-o familie mare, tatal sau avand patru copii cu a doua sotie, printesa Maria Annuciata de Bourbon-A Celor Doua Sicilii si doua fete su infanta Maria Theresa. Arhiducesa Elisabeta Amalia este sora mai mica a arhiducelui Franz-Ferdinand, mostenitorul tronului imperial si a arhiducelui Otto, tatal viitorului imparat Carol I.

                 La 20 aprilie 1903, arhiducesa Elisabeta Amalia a Austriei se casatoreste cu printul Alois de Liechtenstein. In timpul logodnei s-a pus problema daca mariajul este legitim, avand in vedere faptul ca dinastia de Liechtensten era urmasa unui print al imperiului. Imparatul Franz Josef I a participat la nunta pentru arata ca considera mariajul egal. Mai mult, la nasterea primului fiu al cuplului, el va accepta sa fie nas.

         Elisabeta Amalia, printesa Alois de Liechtenstein va fi prima doamna a principatului pentru mai multe decenii deoarece printul suveran Jean II nu era casatorit. In 1923, printul Alois renunta la succesiune in favoarea fiului sau, printul Franz Josef I, care va deveni print suveran in 1938. Printesa Elisabeta Amalia va muri in 1960, in timpul domniei fiului sau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu