vineri, 7 septembrie 2012

Printesa Louise de Hessa-Cassel

      La 7 septembrie 1817 se naste Louise Wilhelmine Friederike Caroline Auguste Julie, fiica landgrafului Wilhelm de Hesse-Cassel si a printesei Charlotte de Danemarca. Louise a fost nascuta sa fie regina, indeplinindu-si indatoriile dinastice in mod desavarsit. In 1842, Louise se casatoreste cu printul Christian Schleswig-Holstein-Sonderborg-Glucksborg. Cei doi au format un cuplu unit prin afectiune, avand sase copiii. Louise a fost cea care a reusit sa inrudeasca Casa Regala a Danemarcei cu cele mai importante familii domnitoare. Copiii sai au fost:  regele Frederick VIII al Danemarcei, regina Alexandra a Regatului Unit, regele George I al Greciei, imparateasa Maria Feodorovna a Rusiei, Thyra, ducesa de Cumberland si sotia pretendentului tronului Hanovrei si Valdemar, print al Danemarcei.

in spate Printul Wilhelm de Glucksburg, Alexandra, printesa de Wales; Christian IX al Danemarcei, Marea Ducesa Maria Feodorovana, Edward, Print de Wales;Printul Johannes de Glucksburg; printul mostenitor Frederick al Danemarcei    in centru: Printul George de Wales, Marele Duce Nicolae Alexandrovici, Regina Louise a Danemarcei avand-o in brate pe printesa Louise de Wales, Printesa mostenitoare Louise a Danemarcei      asezati: Printesa Thyra a Danemarcei, Printul Albert Victor de Wales, Printul Waldemar al Danemarcei
         
         Louise era descendenta familiei germane Hesse, dar a trait in Danemarca de la varsta de trei ani. Bunicul matern era printul Frederick, mostenitorul prezumptiv al tronului si Regentul Danemarcei. In 1839, unchiul matern al lui Louise a devenit regele Christian VIII al Danemarcei si verisorul sau, Frederick Christian print mostenitor. Frederick Christian nu avea copii si cele doua mariaje ale sale s-au terminat prin divort, asa ca succesiunea la tronul Danemarcei era in pericol. La Conferinta de la Londra din 1851, printul Christian a fost ales mostenitorul tronului danez. Christian era nepotul printesei Louise a Danemarcei, unica fiica a regelui Frederick V. Chiar daca printul Christian era in linia de succesiune, mai erau alti printi (printre care si fratii printesi Louise de Hesse-Cassel) care aveau mai multe drepturi la tronul Danemarcei. Prin casatoria printului Christian cu printesa Louise s-au unit pretentiile a doua linii.

Regina Louise a Danemarcei
          In 1853, Christian si Louise au devenit print si printesa mostenitoare a Danemarcei. Cei doi s-au stabilit in Copenhaga si pana la urcarea pe tron au avut o viata modesta. Amama si Apapa, cum le spuneau copii le-au oferit copiilor lor o educatie exemplara. Lipsurile indurate in perioada in care erau mostenitorii tronului, i-a facut sa aiba o viata familiala simpla si intima. Louise si Christian au avut un mariaj fericit, printesa mostenitoare avand multe neintelegeri cu regele Frederick VII.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu