marți, 22 ianuarie 2013

Printesa Margaret, Landgrafa de Hessa-Cassel

La 22 ianuarie 1954 murea Contesa de Hesse, Margaret cea mai mica dintre cei opt copii ai Imparatului Frederick Wilhelm al Germaniei si a sotiei sale Victoria, Printesa Regala a Marii Britanii. Margaret a fost foarte apropiata de surorile sale Sofia si Victoria, si spre deosebire de fratii lor mai mari, acest grup a fost crescut de parintilor, primind educatia pe care Victoria a primit-o de la Printul Albert.
 
La 20 ianuarie 1893 (aniversarea casatoriei parintilor ei), Margarest se casatoreste cu printul Frederick Charles de Hesse, mostenitorul Casei de Hesse-Kassel.
In 1918, la declararea independentei Finlandei, sotul Margaretei accepta tronul noii tari, dar din cauza situatiei Germaniei de dupa razboi renunta imediat. 

Margaret si Frederick Charles au avut sase baieti, din care trei au murit in primul si in al doilea razboi mondial. Frederick Wilhelm, cel mai mare dintre copiii sai a fost omorat in 1916 in Romania, in lupta directa. Maximilian, cel de-al doilea baiat si fiul preferat al Margaretei a fost omorat in 1914 in Belgia. In al doilea razboi mondial, Philipp si Cristoph au devenit adepti ai nazismului, in speranta ca Hitler va reinstaura monarhia in Germania. Phillipp era casatorit cu fiica lui Victor Emanuel al III-lea al Germaniei, Mafala. Cand Italia a capitulat, Philipp a fost inchis intr-o tabara de concentratie pentru prizonieri politici, in timp ce Mafala a murit la Buchenwald. Christoph planuia sa paraseasca nazismul, cand a murit intr-un accident aviatic. Maria Alexandra de Baden, sotia lui Wolfgang, al patrulea fiu al Margaretei,  a murit in timpul unui bombardament. 

Dupa razboi Margareta a fost in centrul dinamicii sale familii, avand grija de numerosii sai nepoti. A murit exact la 54 de ani dupa bunica sa, Victoria I a Marii Britanii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu