joi, 12 aprilie 2012

Printesa Marie de Orleans

              Marie Christine Caroline Adelaide Francoise Leopoldine de Orleans s-a nascut la 12 aprilie 1813, la Palermo. Marie era cea de-a doua fiica si al treilea copil al regelui Louis Philippe si a printesei Marie Amalie a Celor Doua Sicilii. Printre  fratii Mariei se numara Ferdinand Philippe, printul regal al Frantei, Louise-Marie, Regina Belgiei, Louise, duce de Nemours, Clementine, printesa de Saxa-Coburg-Gotha-Kohary si Antoine, duce de Montpensier. Familia Orleans era foarte unita si cei opt frati erau devotati unii altora. 

                    In 1834, Marie de Orleans este logodita cu printul Leopold a Celor Doua Sicilii. Dupa revoltele din Franta din aprilie, Regele Celor Doua Sicilii a cerut ca Leopold sa primeasca partea Mariei din averea Orleans imediat dupa casatorie si nu dupa moartea regelui Louis Philippe. Regele francez a refuzat si logodna a fost rupta.

                Dupa trei ani, Marie e logodita cu printul Alexander de Wurttemberg. Alexander era o partida modesta pentru fiica Regelui Frantei, dar mama lui era Antoinette de Saxa-Coburg-Saalfeld, sora regelui Belgiei, care a aranjat acest mariaj. Marie moare in 1839, la un an dupa ce da nastere unicului sau fiu, Philippe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu