joi, 5 aprilie 2012

Printesa Victoria de Hessa si Rin

            Printesa Victoria Alberta Elisabeth Mathilde Marie s-a nascut la 5 aprilie 1863, fiind fiica marelui duce Louis IV de Hessa si Rin si a printesei Alice de Saxa-Coburg si Gotha. Printesa a fost numita in onoarea bunicilor materni, regina Victoria I si printul consort Albert al Regatului Unit. Alice si-a educat copii in aceeasi maniera in care printul Albert a educat-o pe ea, deci Victoria si fratii sai au beneficiat de o educatie liberala. Mai mult, Alice i-a facut constienti de beneficiile de care se bucura din cauza pozitiei lor, dar si de responsabilitatile care decurg din acesta. Pana la casatoria sa, Victoria a impartit camera cu sora ei mai mica, Ella (viitoarea Mare Ducesa Elisabeta Feodorovna).

               In 1878, marea ducesa Alice moare. Victoria, fiind cea mai mare dintre copii lui Alice, devine responsabila pentru fratii sai: Elisabeta, Irene, Ernest si Alix "moartea mamei mele a fost o pierdere ireparabila ... copilaria mea s-a terminat cu moartea ei pentru ca era cea mai mare si cea mai responsabila".

               Printesa Victoria de Hesa si Rin s-a casatorit in 1884 cu printul Louis de Battenberg, verisorul tatalui sau. Cei doi se cunosteau din copilarie, dar Marele Duce de Hesse si Rin a acceptat foarte greu casatoria fiicei sale deoarece Louis era membru a unei ramuri morganatice a dinastiei de Hessa si nu avea avere. Mai mult, Louis a devenit cetatean britanic ceea ce insemna ca noul cuplu va locui in Regatul Unit, ceea ce l-ar face sa piarda compania fiicei sale. Dupa casatorie,Victoria a calatorit foarte mult, deoarece Louis era ofiter naval, dar familia sa a considerat Darmstadt drept acasa. Louis si Victoria au avut patru copii: Alice, Louise, George, Louis. 

                 In timpul primului razboi mondial, Louis de Battenberg, First Sea Lord, a fost fortat sa demisioneze din cauza originii sale germane. Dupa ce verisorul Victoriei, George V a schimbat numele dinastiei sale cu cel de Windsor, Louis si Victoria au luat numele Mountbatten. Dupa cateva luni, Regele l-a creat pe Louis Marchiz de Milford Haven. In timpul razboiului, Victoria si-a pierdut o mare parte a familiei atunci cand surorile sale Elisabeta Feodorovna si Alexandra Feodorovna si familia ei au fost ucisi de bolsevici.

                 Dupa moartea sotului sau, in 1921, Victoria a devenit punctul de sprijin al familiei sale: ea a avut grija de fiica sa Alice, atunci cand aceasta a fost spitalizata, s-a ocupat impreuna cu fii sai de educatia nepotului sau Philip al Greciei si Danemarcei, viitorul Duce de Edinburg. In acelasi timp, Victoria, marchiza de Milford Haven a trebuit sa treaca peste moarte fratelui sau, a nepoatei sale, Cecile de Hesse, a familiei acestei, si a fiului sau George.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu