marți, 3 aprilie 2012

Printesa Louise Marie de Orleans


      Louise Marie Therese Charlotte Isabelle de Orleans s-a nascut la 3 aprilie 1812, fiind fiica regelui Louis-Philippe a Frantei si a Mariei-Amalie a Celor Doua Sicilii. La douazeci de ani, printesa Louise-Marie a fost fortata sa se casatoreasca cu regele Leopold I al Belgiei. Prima sotie a lui Leopold, Charlotte de Wales a murit in 1817 si Leopold a ramas vaduv pana in 1831. Louise considera mariajul sau ca fiind "un sacrifice de raison, un sacrifice pour l'avenir tres penible" si a fost cea mai inlacrimata mireasa a secolului. 

       Primii ani in Belgia au fost foarte dificili pentru Louise Marie, dar treptat ea s-a acomodat cu noua ei tara. Regina si-a cucerit supusii prin generozitatea sa si a devenit "Bien-aimee". Louise Marie si Leopold au avut patru copii: Louis-Philippe, Leopold, Philippe si Charlotte. Moartea lui Louis-Philippe a distrus-o pe Louise-Marie. 


      Regina Louise Marie a Belgiei a murit in 1850. Alaturi de ei erau regele Leopold, cei trei copii ai sai si mama sa, regina Maria Amalie a Frantei.

Bibliografie:
Bricard Isabelle, Dinastiile domnitoare ale Europei, Vivaldi 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu