sâmbătă, 3 martie 2012

Printesa Maria a Greciei si Danemarcei

          Printesa Maria a Greciei si Danemarcei s-a nascut la 3 martie 1876, fiind a doua fiica si al cincilea copil al regelui George I al Greciei si a sotiei sale Olga, nascuta Marea Ducesa a Rusiei. Cei sapte copii ai regelui si reginei Greciei erau uniti de o mare dragoste pentru Rusia. George si Olga si-au educat copiii pentru a servi Grecia. Maria si fratele sau mai mic, Andrei, erau cei mai atasati de pamantul natal.

             La 30 aprilie 1900, Maria se casatoreste cu Marele Duce George Mihailovici. George o iubea de foarte mult timp, dar Maria nu vroia sa isi paraseasca tara si l-a refuzat de mai multe ori. Familia regala greaca si familia imperiala rusa erau inrudite in mai multe moduri, Maria avand in Rusia numerosi verisori, precum si bunicii din partea mamei. In ciuda acestui lucru, ea nu s-a acomodat niciodata in Rusia si petrecea mult timp in strainatate.

              La declansarea primului razboi modial, Maria era la Londra si in ciuda rugamintilor sotului sau, nu s-a intors in Rusia. Dupa revolutia rusa, Maria a incercat din rasputeri sa isi elibereze sotul, dar George Mihailovici a fost asasinat impreuna cu fratele si verisorii sai la 28 ianuarie 1919.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu