marți, 13 martie 2012

Louis IV, Mare Duce de Hessa si Rin

        La 13 martie 1892 murea Marele Duce Louis IV de Hesse si Rin. Nascut in 1837, Louis era nepotul Marelui Duce Louis III de Hesse si Rin si la moartea acestuia a urcat pe tronul micului ducat. In 1862, Louis s-a casatorit cu printesa Alice de Saxa-Coburg si Gotha, a doua fiica a reginei Victoria  si a printului-consort Albert a Regatului Unit. 

       In timpul razboiului austro-prusac, ducatul condus de unchiul lui Louis a ales partea Austriei, impotriva Prusiei, ceea ce a insemnat ca Louis si cumnatul sau, Frederick Wilhelm al Prusiei luptau in tabere adverse. In 1878, la un an dupa urcarea pe tron, Louis isi pierde sotia. Regina Victoria va fi un important sprijin in aceasta perioada, contribuind la educatia copiilor sai, care vor considera o a doua mama.

          La moartea lui Louis traiau inca cinci din copii sai: Victoria (casatorita cu printul Louis de Battenberg si bunica ducelui de Edinburg), Elisabeth (sotia Marelui Duce Serghei), Irene (casatorita cu verisorul sau primar, Henrich al Prusiei), Ernest Ludwig (care se va casatori cu Victoria-Melita de Saxa-Coburg si Gotha si apoi cu Eleonore de Solms-Hohensolms-Lich) si Alix (care va deveni Imparateasa Alexandra Feodorovna, prin casatoria cu tarul Nicolae I).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu