luni, 26 noiembrie 2012

Printesa Maud de Marea Britanie si de Irlanda

               La 22 iulie 1896, printul Karl de Danemarca se casatoreste la Palatul Backingham din Londra, cu vara sa primara printesa Maud de Wales. In momentul casatoriei celor doi nimeni nu stia ca in viitorul lor este un un tron, tronul unei tari care era inca unita cu Suedia.

                Printesa Maud Charlotte Mary Victoria s-a nascut 26 noiembrie 1869, fiind ultimul copil al printului de Wales - viitorul Edward VII - si al sotiei sale Alexandra, nascuta printesa de Danemarca. 

                  Timida si nervoasa, dezavantajata de vederea slaba. printesa Maud se resemneaza fara nici un entuziasm sa devina regina a Norvegiei. La incoronare, avand o criza de depresie nervoasa  nu si-a indeplini obligatia protocolara de a se duce pe jos pana la catedrala. Obisnuita cu luxul si confortul locuintelor englezesti, se adapteaza cu greu la lipsa de confort a palatului si cu clima noii sale tari.

                 Regina Maud moare la Londra, in 1938, la varsta de saizeci si opt de ani, in timpul unei calatorii in tara ei natala pentru care a pastrat o nedomolita nostalgie.  


Bibliografie:
Isabe;;e Bricard, Dinastiile Domnitoare ale Europei  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu