miercuri, 21 noiembrie 2012

Printesa Regala Victoria a Regatului Unit

                La 21 noiembrie 1840, la palatul Buckingham se nastea printesa Victoria Adelaide Mary Louise, prima fiica a reginei Victoria si a printului Albert a Marii Britanii. Mica printesa a primit numele mamei sale, Regina. Adelaide a fost in onoarea reginei Adelaide, sotia regelui Wilhelm IV, matusa care era foate apropiata de regina Victoriei. Al treilea si al patrulea nume au fost in onoarea Victoriei, Ducesa de Kent. Regina Vaduva si Ducesa de Kent erau printre nasii Printesei Regale, alaturi de Regele Leopold I al Belgiei, Ducele de Susex, Ducesa de Gloucester si Ducele de Coburg. 

                Regina Victoria a fost foarte fericita ca primul sau copil a fost o fetita, deoarece asa cum ii va scrie aceleasi fete la nasterea intaiului sau nascut "Baieti cauzeaza atat de multa suferinta. si uneori iti faci experienta cu primul copil, de aceea e mult mai bine ca intaiul nascut sa fie o fetita". La inceput printul Albert si-a dorit un fiu si un mostenitor, dar cu timpul relatia din Albert si prima sa fiica va fi deosebit de stansa. 

             In familie, Printesa Regala va fi cunoscuta sub numele de Vicky si va deveni in curand o incantare pentru ambii parinti. Albert o vizita foarte des - spre surprinderea servitorilor, fiind rasplatit prin auzirea primului cuvant, care a fost papa. Reginei nu ii placeau copiii si dorea sa petreaca mai mult timp doar cu Albert, dar si ea a fost fascinata de prima sa fiica, scriindu-i Regelui Leopold ca mica Victoria va semana cu dragul ei tata. Imediat dupa botezul Victoriei, Regina a descoperit ca este din nou insarcinata, si la 9 noiembrie 1841 s-a nascut Albert Edward.

          In urmatorii ani, odata cu cresterea familiei regale, Vicky si Bertie au fost educati impreuna, separati de restul fratilor lor. Comparatia dintre cei doi era castigata in majoritatea timpului de Printesa Regala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu