sâmbătă, 16 martie 2013

Printul Alois de Liechtenstein

      La 16 martie 1955 a murit Alois de Liechtenstein, tatal printului suveran Franz Josef II.  Nascut la 17 iunie 1869, Alois este fiul Printului Alfred de Lienchtenstein si al Printesei Henriette de Lienchtenstein. Bunicii sai erau frati, printul suveran Alois II de Lienchtenstein si printul Franz de Lienchtenstein.

       La fel ca restul familiei sale, printul Alois si-a petrecut copilaria la Viena. In 1903, Alois s-a casatorit cu Arhiducesa Elisabeth Amalie de Austria, fiica arhiducelui Karl Ludwig si sora mostenitorului tronului Austro-Ungar, Franz Ferdinand. Casatoria a fost foarte bine privita de unchiul miresei, Franz Joseph I, aceasta acceptand sa fie nasul primului fiu al cuplului.

     In 1929, unchiul sau Jean II moare si celalalt unchi Franz I urmeaza la domniei. Franz isi petrece domnia preocupat de studiile istorice si Alois de Lienchtenstein isi asuma regenta in locul lui. In ciuda acestui lucru, Alois renuntase la drepturile sale ereditare cu sase ani inainte, in favoarea fiului sau Franz Josef. Printul a murit in Vaduz, in timpul domniei fiului sau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu