sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Printesa Charlotte de Wales

La 7 ianuarie 1796 s-a nascut unica fiica a lui George, Print de Wales si a Carolinei de Brunswick. Numita, Charlotte Augusta, dupa cele doua bunici, mica printesa era mostenitoarea tronului Regatului Unit. Mariajul dintre parintii Charlottei a fost foarte nefericit, George interzicandu-i Carolinei sa stea prea mult timp cu fiica ei. Dupa despartirea parintilor sai, Charlotte a ramas cu printul de Wales, desi Caroline putea sa isi vada fiica. Printesa era foarte apropiata de bunicul sau, care sa implicat activ in educatia sa, considerand ca educa viitorul monarh al Regatului Unit.

Printul de Wales, devenit Print Regent,  a fost un tata foarte strict, care ii limita veniturile si ii interzicea sa apara in public. Petrecand tot mai mult timp la Windsor, impreuna cu matusile ei, Charlotte a inceput sa se intalneasca cu Charles Hesse, un locotenent. Povestea lor a luat sfarsit cand Charles a plecat in Spania. Printul Regent nu a stiut nimic, Charlotte fiind protejata de familia care considera ca tatal ei este prea aspru. 

In curand George a decis sa isi casatoreasca fiica. Alesul sau a fost William, Print de Orange, fiul si mostenitorulul Regelui Tarilor de Jos. Acest mariaj ar fi intarit influenta Regatului Unit in Nord-vestul Europei. Desi initial, la insistentele Printului Regent, Charlotte a acceptat cererea in casatorie a lui William. Contractul de casatorie presupunea ca tronul Angliei va fi mostenit de cel mai mare dintre baieti, iar cel al Tarilor de Jos de al doilea. Dupa ce a semnat acest contract, Charlotte i-a spus logodnicului sau ca mama sa trebuie sa vina cu ea, ceea ce era inacceptabil pentru Printul Regent. William si-a refuzat logodnica, care a renuntat la logodna. Cand George a aflat acest lucru a decis ca printesa va fi inchisa la Windsor si ca o va vedea doar pe Regina. Charlotte a fugit de acasa, refugiindu-se in casa mamei sale. 

Charlotte a decis sa se casatoreasca cu Printul Leopold de Saxa-Coburg-Saalfeld. Printul nu era partida pe care Printul Regent ar fi vrut-o pentru fiica sa, fiind cel mai mic fiu al unui mic suveran german. Ofiter in armata rusa, Printul a trebuit sa imprumute bani de la camarazii sai pentru a putea participa la balul in care a cunoscut-o pe Charlotte. Desi nu il iubea, Charlotte s-a incapatanat sa se casatoreasca cu Leopold. Casatoria cu Leopold i-ar fi oferit independenta pe care si-o dorea si in acelasi timp nu trebuia sa isi paraseasca tara. Decisa sa il aiba drept sot, Charlotte a inceput sa se indragosteasca de Leopold. 

Cei doi au avut o casatorie fericita, Leopold scriind "Except when I went out to shoot, we were together always, and we could be together, we did not tire." Dupa ce a pierdut o sarcina, Charlotte a nascut in noiembrie 1817 un baietel mort si a murit a doua zi.

Moartea Charlottei a afectat englezii, care o vedeau ca o raza de speranta dupa domnia bunicului si a tatalui ei, care erau nepopulari. Dupa moartea sotiei sale, Leopold a orchestrat casatoria dintre sora sa Victoria si unchiul Charlottei, Edward duce de Kent si apoi pe cea dintre Victoria si nepotul sau Albert de Saxa Coburg si Gotha.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu