vineri, 20 ianuarie 2012

Printul Henry de Battenberg

In 1884, la nunta printesei Victoria de Hesse si Rin si a printului Louis de Battenberg, fratele mirelui, Henry de Battenberg o cunoaste pe matusa miresei, printesa Beatrice de Saxa-Coburg si Gotha, cea mai mica fiica a Reginei Victoria. Dupa casatoria surorilor sale mai mari, Beatrice a ramas alaturi de mama sa. Desi Printesa a avut numerosi admiratori, Victoria a descurajat-o, dorind ca Beatrice sa ramana alaturi de ea. Cand Beatrice se intoarce de la nunta nepoatei sale ii spune mamei sale ca planuieste sa se casatoreasca cu Henry. Regina nu a mai vorbit sapte luni cu Beatrice, fiind convinsa sa accepte casatoria doar dupa ce Henry accepta sa renunte la cetatenia germana si sa locuiasca alaturi de Regina.
Printul Henry de Bettenberg si Printesa Beatrice a Regatului Unit
 Henry s-a nascut in 5 octombrie 1858, fiind fiul Printului Alexander de Hesse si de Rin si al contesei Julia de Hauke. Casatoria parintilor sai a fost morganatica, deci Henry si fratii sai nu aveau dreptul la titlul tatalui lor. Alexander era fratele preferat al Mariei de Hesse si de Rin, Tarina Rusiei, care il vizita in fiecare zi in Hesse. Henry si fratii sai, desi nu aveau statutul de Alteta Regala, au traiti in apropierea Caselor Regale ale Europei.

Henry de Battenberg si Beatrice de Saxa-Coburg si Gotha s-au casatorit la 22 iulie 1885. Dupa o scurta luna de miere, cei doi s-au intors alaturi de Regina Victoria, care a fost implicata in fiecare aspect al vietii lor.

Printul Henry a avut patru copii: Alexander, Victoria-Eugenia, Leopold si Maurice. Relatia dintre Beatrice si Henry este comparata de multi cu relatia dintre Victoria si Albert; dragostea lui Beatrice pentru sotul ei a crescut odata cu casatoria lor, suportand foarte greu despartirile de Henry. 

Henry devine plictisit de viata la curte si de a nu a avea alta functie decat aceea de insotitor al Reginei, de aceea Victoria il numeste Guvernator al Insulei de Wight. In 1895, la declansarea razboiului cu burii, Printul o convinge pe regina Victoria sa ii permita sa merga in Africa. Fiind secretarul militar al comandantului General al Forteleor Armate Britanice din Africa, Printul se imbolnaveste de malarie si moare la 20 ianuarie 1896. Beatrice, care il astepta la Maidera primeste vestea ca a murit dupa doua zile si este devastata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu