miercuri, 18 ianuarie 2012

Marea Ducesa Anna Pavlovna

La 7/18 ianuarie 1795, la Sant Petesburg s-a nascut Marea Ducesa Anna Pavlovna, a sasea fiica a tareveciului Paul Petrovici si a sotiei sale Maria Feodorovna. In timp ce Caterina II i-a luat pe Alexandru Pavlovici si pe Constantin Pavlovici de la parintii lor si i-a crescut, ea nu a facut acelasi lucru cu fetele, pe care le-a lasat fiului sau si sotiei sale. Pana cand Paul a devenit Tar, el si sotia sa s-au dedicat complet vietii de familie

Cand Anna Pavlovna avea cinci ani, tatal sau a fost asasinat si fratele sau a devenit Tarul Alexandru I al Rusiei. Marea Ducesa a fost lasata in grija mamei sale. Dupa ce Napoleon a divortat de Josephine, el a vrut sa se casatoreasca cu Marea Ducesa Anna Pavlovna, dar Maria Feodorovna s-a opus. In anul 1814, Alexandru dorea sa cimenteze alianta ruso-franceza prin casatoria Annei Pavlovna cu ducele de Berry, fiul viitorului Charles X al Frantei. Alt pretendent al Marii Ducese a fost printul de Orange, mostenitorul tronului Tarilor de Jos. William de Orange a fost invitat in Rusia pentru a o cunoaste pe Marea Ducesa. Anna Pavlovna a acceptat cererea in casatorie a lui William cu conditia de a-si pastra religia. Cei doi s-au casatorit la 21 februarie 1816.

Noua Printesa de Orange a fost socata de diferentele dintre Rusia si Tarile de Jos, mai ales in ceea ce priveste diferentele dintre clase. Membra a uneia dintre cele mai stralucitoare Curti Regale, Anna Pavlovna se considera superioara noii sale Familii si implicit sotului sau. Din 1829 pana in 1843, cei doi au trait separat. Anna a devenit Regina la abdicarea socrului sau 1840.

La fel ca multe alte Mari Ducese ce s-au casatorit in alte Case Regale, Anna Pavlovna a fost considerata rece, aroganta si distanta fata de public. Mai mult, ea a incurajat pompa, eticheta si ritualurile de la curte. In ciuda faptului ca a invatat sa vorbeasca olandeza mai bine decat sotul sau si s-a implicat in multe actiuni caritabile, s-a considerat ca Anna Pavlovna a fost mai mult o Mare Ducesa rusa decat Regina Tarilor de Jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu