duminică, 22 ianuarie 2012

Printul Christian de Schleswig-Holstein

Printul Christian de Schleswig-Holstein s-a nascut la 22 ianuarie 1831, fiind cel de-al doilea fiul al ducelui de Scheleswig-Holstein, Christian August al II-lea. Bunica paterna a lui Christian era Louise Auguste de Danemarca, unica fiica a regelui Christian al VII-lea si sora preferata a regelui Frederick al VI-lea si soacra lui Christian al VIII-lea. In aceasta epoca de puternic nationalism, familia lui Christian spera ca criza succesiunii la tronul danez va fi rezolvata prin alegerea fratelui mai mare al lui Christian, Frederik. 

Tatal lui Christian a fost implicat in razboiele pentru ducatele Schleswig si Holstein. Primul razboi in care Danemarca a luptat cu Austria si Prusia a fost castiga de ultimele doua tari, dar dupa razboiul austro-prusac, Prusia a invadat aceste doua teritorii. In ciuda acestui lucru, familia lui Christian inca pretindea titlul de Duci de Schleswig-Holstein.

Christian a cunoscut-o pe Helena la Coburg si in curand cei doi s-au logodit; logodna lor a starnit numeroase dispute atat din cauza familiei lui Christian, cat si din cauza diferentei de varsta. In ciuda acestor lucruri cei doi au fost fericiti impreuna, avand cinci copii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu