marți, 28 august 2012

Moartea printul William de Gloucester

        La 28 august 1972, in timp ce concura pentru Trofeul Goodyear International Air,  printul William de Gloucester a murit intr-un accident de avion. Imediat dupa ce a decolat, avionul a executat o intoarcere de 120 grade, dupa care a pierdut inaltime, trecand pe langa un copac unde a pierdut o aripa, apoi s-a prabusit si a izbucnit in flacari. Printul William a murit imediat. 

           Printul William de Gloucester a fost cel mai mare fiu al printului Henry, Duce de Gloucester si a sotiei sale, lady Alice Christabel Montagu Douglas Scott. In 1947, printul este paj la nunta verisoarei sale, printesa Elisabeta a Regatului Unit cu printul Philip. Un an mai tarziu se naste primul copil al cuplului princial, Charles care il va considera pe William modelul sau. 

             William de Gloucester a fost un print modern, dar in acelasi timp a incercat sa se supuna regurilor lumii in care s-a nascut. William a fost primul membru al familiei regale care a obtinut o diploma universitara. Mai mult, el a rupt traditia familiei si a ales sa lucreze in domeniul public, nu in armata. In timp ce lucra in domeniul diplomatic, la Tokyo a cunoscut-o pe Zsuzui Starkloff, mama divortata a doi copii. Chiar daca relatia celor doi a durat patru ani, William nu a putut trece peste opozitia familiei regale care o vedea drept o a doua Wallis Simpson. El i-a explicat unui prieten "Sunt legat de Actul casatoriilor regale. Nu se pune problema sa il ignor". Sub acest act, Regina trebuia sa isi dea acordul in legatura cu mariajul. Neexistand posibilitatea sa o accepte pe Zsuzui, William a terminat relatia, chiar daca cei doi au continuat sa isi scrie.

            Moartea lui William a fost o lovitura puternica atat pentru Charles si Familia Regala, cat si pentr Zsuzui Starkloff. La opt ani dupa moartea printului William de Gloucester, printul de Wales ii va oferi inca un tribut varului disparut, numindu-si intaiul nascut William.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu