miercuri, 29 august 2012

Moartea reginei Astrid a Belgiei

She had given herself entirely to Belgium, and her death leaves in the hearts of all Belgians a deep wound.
Men and women mourn their Queen.
Children mourn a mother.

Regina Astrid a Belgiei
          La 29 august 1935, regele Leopold III si regina Astrid a Belgiei petreceau ultima zi de vacanta in Elvetia. Dupa mai multe zile cu ploaie, Regele si Regina au decis sa isi trimita copiii (Josephine-Charlotte si Baudouine) la Bruxelles. In aceasta ultima zi de vacanta a fost soare, asa ca regele a vrut sa escaladeze un munte din apropiere. Leopold a condus, in timp ce Astrid era asezata in dreapta lui, urmarind harta. La un moment dat, Leopold s-a uitat pe harta si a pierdut controlul volanului. Toti pasagerii au fost aruncati din masina. Astrid a murit pe loc, in timp ce Leopold avea doar cateva rani usoare. Martorii spun ca Leopold isi tinea sotia in brate, plangand. Mai tarziu va marturisi Viata mea s-a sfarsit.

         In ziua accidentului primul ministru belgian declara "Regina nostra numai este. Am pierdut-o doar de cateva ore dar deja enormitatea vidului pe care l-a lasat in urma ne-a cauzat durere. Nu au trecut nici noua ani de cand a venit la noi, ca o printesa din povesti intr-o atmosfera de gratie, dragoste, tinerete si fericire. Cine nu i-a invidiat existenta - iubita Regina, femeie implinita, mama a trei copii minunati? Totusi un singur moment este suficiente pentru ca un accident tragic sa schimbe totul - realitatea prezentului si promisiunea viitorului. Este oare vreo lege misterioasa care decreteaza ca tot ce mai fumos, mai pur si mai minunat trebuie sa dureze putin timp."

          Moartea sa tragica la treizeci de ani a facut ca Astrid sa ramana in memoria supusilor sai drept regina perfecta. Astrid a ramas drept model de catolicism, de mama, sotie si Regina.

Un comentariu:

  1. 😢😢😢trist destin....am citit de mai multe ori acest subiect...chiar am și fost in zona cu accidentul și capela din Elveția,mi au dat lacrimi despre aceasta tragedie.....

    RăspundețiȘtergere