luni, 20 februarie 2012

Karl, Print de Hohenzollern-Sigmaringen

        La 20 februarie 1785 se nastea printul Karl de Hohenzollern-Sigmaringen, fiul lui Anton Aloys, Print de Hohenzollern-Sigmaringen si a Printesei Amalie Zephyrine de Salm-Kyrburn.  Dupa nasterea sa, mama sa a plecat in Paris. Printesa Amalie a fost crescuta in capitala Frantei si nu s-a adaptat niciodata la micul principat german asa ca dupa ce i-a oferit un mostenitor sotului sau, ea a plecat in orasul copilariei sale, unde a avut o relatie cu Alexandre de Beauharnais. Karl a fost educat de tatal sau fiind destinat sa devina Print de Hohenzollern-Sigmariengen.

     In 1808, la Paris, Karl s-a casatorit cu printesa Marie Antoinette Murat, fiica lui Pierre Murat (fratele mai mare al regelui Celor doua Sicilii, Joachim Murat)  si a Louisei d'Astorg. Cei doi au avut patru copii: Karoline, Karl Anton (tatal regelui Carol I al Romaniei), Amalie, si Friederike.

      In 1831, la moartea tatalui sau, Karl devine principatului Hohenzollern-Sigmariengen. Karl si-a educat copiii intr-o randuiala patriarhala, fiind in acelasi timp un domnitor sever ce veghea la respecatrea etichetei de curte si mai ales la disciplina de familie. Printul Karl era serios, cumpatat, cu spirit gospodaresc si cu o profunda dragoste pentru ordine

         Doi ani dupa ce a urcat pe tron, Karl a hotarat sa adune o adunare constitutionala, care mai apoi va crea constitutia principatului sau. Noua Constitutie a inlaturat mai multe legi medievale, ca iobagia.

         Marie Antoinette a murit la 19 ianuarie 1847. Dupa un an, Printul Karl s-a casatorit cu Katharina von Hohenlohe-Waldenburg-Schillingsfurst

     Anul revolutiilor nu a trecut cu vederea micul principat german. La 28 august 1848, Karl, profund mahnit de rasturnarea politica a decis sa renunte la domnie in favoarea fiului sau mai mare Karl Anton. Printul a murit la 11 martie 1853, la Bologna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu