joi, 2 februarie 2012

Louise Fernanda, Ducesa de Montpensier

        La 2 februarie 1897, in Sevilia murea Infanta Louisa Fernanda, matusa si soacra regelui Alfonso XII al Spaniei. Ultimii ani de viata ai Infantei au fost marcati de moartea copiilor: Marie Amelie (1870), Fernando (1873), Luis (1874), Maria de las Mercedes (1878), Maria Cristina (1879) si mai apoi de cea a sotului sau Antoine, duce de Montpensier. 

           Ducesa de Montpensier s-a nascut la 30 ianuarie 1832, fiind cea de-a doua fiica a regelui Ferdinand VII si a sotiei sale Maria Cristina a Celor Doua Sicilii. Cand Louisa Fernanda avea un an, tatal sau moare si pe tronul Spaniei urca sora sa mai mare Isabella, sub regenta mamei lor. Copilaria celor doua Infante a fost marcata de razboaiele carliste. In 1846 se stabileste nunta dubla dintre Isabela si verisorul sau primar Francisco, duce de Cadiz si dintre Luisa Fernanda si Antoine de Orleans, cel mai mic fiu al Regelui Frantei. 

            Louise Fernanda petrece primii ani de casatorie in Franta, dar dupa Revolutie se intoarce in tara natala. La inceput Isabella este darnica cu familia Montpensier acordandu-le cumnatului si nepotilor ei titlu de Infanti ai Spaniei. Comploturile ambitiosului duce de Montpensier o fac pe Isabella sa isi exileze sora si pe familia acesteia.  Datorita acestui lucru, relatii dintre cele doua surori au ramas incordate, chiar daca fiul Isabellei, Alfonso s-a casatorit cu fiica Louisei, Mercedes si fiica Isabelei, Eularia s-a casatorit cu fiul Louisei Fernanda, Antonio, duce de Galliera. 

       Chiar daca doar doi dintre copiii Louisei Fernandei au avut la randol lor descendenti, Ducesa de Montpensier este stramoasa regelui Juan Carlos I al Spaniei, al Contelui Henri de Paris si  al Ducelui Amadeo de Aosta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu