miercuri, 1 februarie 2012

Printesa Alexandrine de Prusia

Printesa Frederica Wilhelmina Louise Elisabeth Alexandrine a Prusiei s-a nascut la 1 februarie 1842, fiind cel mai mic copil al printului Albert de Prusia si a printesei Marianne a Tarilor de Jos. Cand Alexandrine avea trei ani, Marianne si-a parasit sotul si s-a mutat cu Johannes van Rossum, amantul sau. In 1848 a fost pronuntat divortul dintre Albet si Marianne, copii celor doi fiind incredintati tatalui; dar cei care vor avea grija de Alexandrine si cei doi frati vor fi crescuti de regina Elizabeth Ludovica si sotia unchiului lor Frederick William IV al Prusiei.

Alexandrine era o partida foarte eligibila, fiind nepoata Regilor Prusiei si a Tarilor de Jos. Mai mult, datorita mamei sale, Alexandrine avea o mare avere. Printesa Regala si doamnele sale de onoare aveau o adevarata agentie matrimoniala, si Vicky a incercat sa o casatoreasca pe Alexandrine cu fratele ei Albert Edward si cu George, ducele de Cambrige. In ciuda acestor zvonuri, Alexandrine s-a casatorit cu verisorul sau primar Ducele William de Mecklenburg-Schwerin, care era cu 15 ani mai mare decat ea. 

Casatoria era o modalitate prin care Alexandrine ar fi avut securitate financiara, dar Printesa a plans tot timpul nuntii. Wilhelm era oaia neagra a familiei: era betiv, a pierdut de doua ori comanda sa din armata prusaca si existau zvonuri ca ar fi cerut-o de sotie pe o faimoasa balerina. Cei doi au avut o singura fiica Charlotte, dar mariajul a fost foarte nefericit, Alexandrine incercand sa isi paraseasca sotul. Matusa si soacra sa, Alexandrine de Mecklenburg-Schwerin a fost cea care impiedicat repetarea scandalului din 1845 (cand mama ei i-a parasit tatal). Dupa moartea lui William in 1879, Alexandrine s-a dedicat fiicei sale. Printesa Alexandrine de Prusia, ducesa William de de Mecklenburg-Schwerin a murit in 1906.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu