sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Marea Ducesa Elisabeta Mihailovna, Printesa de Nassau

        La 28 ianuarie 1826, in Palatul Kremlin din Moscova se nastea prima fiica a Marelui Duce Mihail Pavlovici si a sotiei sale Elena Pavlovna. Miica printesa a primit numele matusii sale, Imparateasa Elisabeta Alexeivna, sotia tarului Alexandru I si una din cele mai bune prietene ale mamei sale. Marea Ducesa Elena Pavlovna se va implica forte mult in educatie celor trei fete: Elisabeta, Maria, Ecaterina.
              
           La sfarsitul anului 1843, Marea Ducesa, numita Lili de apropiatii sai, il cunoaste pe Adolphe I de Nasau, de care se indragosteste. Cei doi se casatoresc la 31 ianuarie 1844, la cateva saptamani dupa nunta verisoarei sale Alexandra Nicolaievna cu Fredrich Wilhelm de Hesse-Kassel. Dupa nunta, Marea Ducesa a mai ramas un timp in Rusia inainte de a pleca spre Germania. Dupa putin timp, noua printesa de Nassau a descoperit ca este insarcinata. In august 1844, Elisabeta Mihailovna primeste vestea mortii verisoarei sale Alexandra Nicolaievna si este convinsa ca va avea aceeasi soarta. Elisabeta va muri la 28 ianuarie 1845, dupa ce a dat nastere unei fetite, Elisabeta, ce va muri dupa putin timp. Adolphe va fi distrus de moarte sotiei si fiicei sale si va ordona constructia bisericii ortodoxe Sf. Elisabeta in Parcul Neroberg din Wiesbaden, unde este astazi inmormantata Elisabeta Mihailovna.

               In decembrie 1843, Elisabeta Mihailovna si mama sa, Elena Pavlovna au devenit nasele unei mici printese, care va purta numele de Elisabeta, si va deveni Regina Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu