duminică, 1 ianuarie 2012

Printul Constantin Constantinovici

 "Era un ofiter extrem de modest din Garda, foarte iubit atat de ofiteri, cat si de soldati; alaturi de ei era un soldat curajos care s-a distins. L-am vazut in transee, alaturi de soldati, riscandu-si viata"

                                    - preotul Serafim
    
   Al patrulea copil al Marelui Duce Constantin Constantinovici si a sotiei sale Elisabeta Mavriekievna (nascuta printesa de Saxa-Altenburg) s-a nascut la 1 ianuarie 1891. Constantin si fratii sai au fost primii membri ai Familiei Imperiale Ruse care au fost afectati de legea data de tarul Alexandru III. Conform acestei legi, doar copiii tarului si nepotii sai au dreptul la titlu de Mari Duci.

    Urmand traditia familiei, Constantin Constantinovici a foat educat in Corpul de Paji, academia militarea de la St. Petersburg, urmand o cariera in armata.

    Dupa casatoria lui Ioan Constantinovici cu Elena a Serbiei si a Tatianei Constantinovna cu Printul Constantine Alexandrovici Bagration-Mukhransky, Constantin a inceput sa se gandeasca sa isi intemeieze propria familie. Desi initial spera sa se castoreasca cu Olga Nicolaievna, cea mai mare fiica a Tarului, curand el si-a intors atentia spre Printesa Elisabeta a Romaniei. In 1911, ducesa de Saxa-Coburg si Gotha ii scrie fiicei sale, Printesa-mostenitoare a Romaniei despre sperantele tanarului print. Aceste planuri nu s-au materializat si declansarea primului razboi mondial a distrus pentru totdeauna planurile lui Constantin. In martie 1918, Constantin Constantinovici a fost exilat in Urali si apoi omorat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu