vineri, 4 ianuarie 2013

Louise, Printesa Regala si Ducesa de Fife

Louise, cea de-a cincea Printesa Regala a Regatului Unit, a murit la 4 ianuarie 1931. Louise Victoria Alexandra Dagmar s-a nascut la 20 februarie 1867, fiind fiica Printului si a Printesei de Wales. Printesa a fost numita dupa bunica materna Louise a Danemarcei, sotia lui Christian al XI-lea si dupa bunica paterna Victoria I a Marii Britanii.


Louise a fost educata impreuna cu surorile ei Victoria si Maud, fiind foarte apropiata de Alexandra, pe care o numea Motherdear. Alexandra a fost foarte protectoare cu fetele ei, pastrand distanta de ceilalti membri ai familiei. In ciuda faptului ca era cea mai mare dintre fiicele mostenitorului tronului, Louise a fost foarte timida, preferand sa nu fie in centrul atentiei. In acelasi timp, ea a avut prestanta unei printese.

In 1889, Printesa Louise s-a casatorit cu al saselea conte de Fife. Cu doua zile inainte de nunta, regina Victoria l-a creat duce de Fife si conte de Macduff. Alexander si Louise au avut trei copii: Alaistar (care s-a nascut mort), Alexandra (care a devenit Ducesa de Fife la moartea tatalui sau) si Maud; copii Printesei Regale au fost primii nepoti ai Printului de Wales.

 In 1905, regele Edward al VII-lea isi numeste fiica Printesa Regala. In acelasi timp, Regele le acorda celor doua nepoate, Alexandra si Maud, titlul de Printese.

In 1911, in Egipt, Printesa Regala si familia sa a fost implicata intr-un accident nautic. Printesa Alexandra a fost pe punctul de a se ineca, fiind salvata de tatal ei. Ca urmare a accidentului Ducele de Fife s-a imbolnavit, murind dupa cateva luni in ianuarie 1920. Printesa Regala i-a supravietuit 19 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu