luni, 14 ianuarie 2013

Waldermar, Print al Danemarcei

Printul Valdemar al Danemarcei era cel mai mic dintre baietii Regelui Christian al IX-lea. Nascut la 27 octombrie 1858, Valdemar si-a petrecut copilaria in Copenhaga, alaturi de fratii sai viitorii Frederick al VIII-lea al Danemarcei, Alexandra a Regatului Unit, George I al Greciei, Maria Feodorovna a Rusiei si Thyra de Hanovra. 

Politica matrimoniala dusa de Louise de Danemarca, a legat Familia lui Christian al XI-lea de majoritatea Caselor Regale ale Europei. Cand a venit momentul casatoriei lui Valdemar, Louise a decis ca sotia sa trebuie sa fie o printesa franceza. In 20 octobrie 1885, la Castelul D'Eu, Valdemar s-a casatorit cu Printesa Marie de Orleans.


Valdemar a avut o lunga cariera in marina, dar a fost si aproape de doua tronuri. In 1886 i s-a oferit tronul Bulgariei, pe care l-a refuzat din cauza instabilitatii tarii si din cauza relatiilor acestei tari cu Grecia, unde domnea fratele sau, George I. In 1905 a refuzat tronul Norvegiei, considerand ca e prea batran pentru a incepe o noua dinastie. 

Printul Valdemar si sotia sa, Marie au dus o viata linistita; Printul a avut o lunga cariera in marina si in timpul Primului Razboi Mondial a condus Crucea Rosie Daneza. Printul Valdemar a murit la 14 ianuarie 1939, la 30 de ani dupa sotia sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu