sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Lady Patricia Ramsay

Lady Patricia Ramsay a murit la 12 ianuarie 1974. Nascuta Printesa Victoria Patricia Helena Elizabeth in martie 1886, ea era fiica Printului Arthur, Duce de Connaught si a sotiei sale nascute printesa Louise Margaret de Prusia. Cel de-al doilea nume al Printesei si cel sub care va ajunge sa fie cunoscuta era in onoarea zilei Sf. Patrick, cand s-a nascut. 

Patsy (cum a ajuns sa fie numita Printesa) era cea mai mica dintre copii familie Connaught, fiind nascuta dupa Margaret, viitoarea Printesa Mostenitoare a Suediei si Arthur, tatal celui de-a doilea duce de Connaught. Patricia a fost si cea mai apropiata de parintii ei, fiind alaturi de ei in calatoriile lor si fiind singura dintre copii care i-a insotit in Canada. Printesa a fost foarte populara in aceasta tara, fiind numita Comandant-Sef al Regimentului de Infanterie Printesa Patricia. Patricia a jucat un rol activ in aceasta organizatie pana la moartea sa in 1974.

In 1905, la 19 ani Patricia si Margaret erau unele din cele mai eligibile printese din Europa; pe langa faptul ca erau nepoatele Reginei Victoria, cele doua surori erau si foarte frumoase. Dupa casatoria surorii sale cu Printul Mostenitor al Suediei, s-a planuit casatoria Patriciei cu Regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei. Patricia s-a hotarat inainte sa il cunoasca ca un mariaj cu Regele Spaniei nu intra in discutie. La cina oficiala in cinstea Regelui, erau prezente toate nepoatele Reginei Victoria si Regele a fost atras de Victoria Eugenia de Battenberg, ceea ce l-a distras de la refuzul Patriciei.

Printre potentialii pretendenti ai Patriciei s-au numarat  mostenitorul tronului Portugaliei si Mihai, fratele lui Nicolae al II-lea al Rusiei. In final Patricia s-a casatorit cu Alexander Ramsey, comandant naval si unul din subalternii tatalui sau. Cei doi s-au cunoscut la inceputul anilor 1910, dar s-au casatorit in 1919, la sfarsitul razboiului si la doi ani dupa moartea ducesei de Connaught. Au avut un singur copil, Alexander Ramsay de Mar. La casatoria sa, Patricia a renuntat la titlul de Printesa; in ciuda acestui lucru ea a continuat sa fie membru al Familiei Regale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu