miercuri, 16 ianuarie 2013

Printul Arthur, Duce de Connaught

La 16 ianuarie 1942 murea Printul Arthur, Duce de Connaught, cel de-al saptelea copil al Reginei Victoria si al Printului Consort Albert al Marii Britanii. Nascut in 1 mai 1850, printul a fost numit dupa Ducele de Wellington, eroul de la Waterloo, care ii era si nas. 

Inca de mic, Arthur a fost interesat de armata, inscriindu-se in 1869 la Colegiul Militar Regal din Woolwich. In 1893, Printul Arthur devine general in Armata Engleza si doi ani mai tarziu, la pensionarea unchiului sau George, duce de Cambrige spera sa ii ia locul ca si Comandant Sef al Fortelor Armate. Aceasta dorinta i-a fost negata, devenind in 1900 Comandant Sef al Fortelor Armate din Irlanda. 

In 1911, nepotul sau George al V-lea il numeste Guvernator General al Canadei. Arthur a plecat in Canada impreuna cu sotia sa Margaret si cu fiica sa cea mica, Patricia, care va deveni foarte populara in aceasta tara.

Dupa anii petrecuti in Canada, Ducele de Connaught, nu va mai avea niciun post public, dar va continua sa participe la evenimente ale Familiei Regale. 

Arthur a murit la 91 de ani si 8 luni, la 25 de ani dupa moarte sotiei sale si la 22 de ani dupa moartea fiicei sale, Margareta, Printesa Mostenitoare a Suediei. Titlul de Duce de Connaught a a fost mostenit de nepotul sau Alastair, fiul sau Arthur murind in 1938.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu