luni, 2 iulie 2012

Arhiducesa Maria Theresa de Austria-Este

Arhiducesa Maria Theresa, Printesa a Bavariei
       La 2 iulie 1849, la Brunn s-a nascut Arhiducesa Maria Theresa de Austria-Este, unica fiica a Arhiducelui Ferdinand de Austria-Este si a a Arhiducesei Elisabeth a Austriei. Tatal Mariei Theresei a murit cand arhiducesa avea cinci luni. Dupa cinci ani, Arhiducesa Elisabeth s-a recasatorit cu arhiducele Karl Ferdinand al Austriei. Din aceasta casatoriei, Maria Therese a avut sase copii, dintre care si viitoarea Regina Maria Christina a Spaniei

       Arhiducesa Maria Theresa a mostenit o mare avere de la tatal sau. In 1868, arhiducesa s-a casatorit cu Printul Ludwig, cel mai mare fiu al Printului Regent al Bavariei. A fost o casatorie din dragoste, in urma careia s-au nascut treisprezece copii. Dupa casatorie, Maria Theresa s-a dedicat familiei sale.

       Maria Theresa a devenit Regina a Bavariei in 1913, dupa ce Ludwig s-a proclamat Rege in locul varului sau bolnav mintal, Otto I. Scurta domnie a sotului sau s-a suprapus peste perioada primului razboi mondial. In aceasta perioada, Maria Theresa a sprijinit monarhia habsburgica, dar si eforturile micii sale tari. In noiembrie 1918, Ludwig III a fost fortat sa abdice si Maria Theresa a fugit impreuna cu familia sa pentru a scapa de bolsevici. Aceste greutati au fost prea mult pentru Regina Bavariei si a murit in februarie 1919.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu