sâmbătă, 14 iulie 2012

Printesa Milica de Muntenegru

Printesele Milica si Anastasia a Muntengrului
      La 14 iulie 1866, in Cetinje, capitala Muntenegrului s-a nascut Milica, a doua fiica a viitorului Nicolae I al Muntenegrului si a sotiei sale Milena Vokotic. Aventurierul rege al Muntenegrului era considerat de tarul Alexandru III  singurul prieten al Rusiei. De aceea, tarul a invitat-o pe Milica si pe sora sa mai mica, Anastasia in Rusia pentru a studia la Institutul Smolny pentru fetele de origine nobila. 

      In 1889, Milica se casatoreste cu Marele Duce Petru Nicolaeivici, fiul Marelui Duce Nicolae Nicolaievici si nepotul lui Nicolae I al Rusiei. In acelasi an, sora sa se casatoreste cu printul George de Leuchtenberg. Cele doua surori erau profund credincioase cu tendinte spre misticism. Supranumite pericolul negru, cele doua printese erau interesate de ocultism. Milica si Anastasia sunt cele care l-au prezentat familiei imperiale pe Rasputin.

       Marea Ducesa Milica si Marele Duce Petru Nicolaeivici au avut patru copii: Marina, Roman, Nadejdea si Sofia. In timpul revolutiei ruse, Milica si familia sa au reusit sa fuga in sudul Frantei. Marele Duce a muri aici in 1931, in timp ce Marea Ducesa a murit in Egipt in 1951. Nepotul Milicai, Marele Duce Nicolae Romanovici este unul din pretendentii la tronul imperial al Rusiei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu