vineri, 6 iulie 2012

Printesa Victoria de Wales

       La 6 iulie 1868, se nastea cea de-a doua fiica a printului de Wales, viitorul Edward VII si a sotiei Alexandra a Danemarcei. Mica printesa a fost numita Victoria in onoarea bunicii paterne, regina Victoria a Regatului Unit, Alexandra in onoarea mamei sale, Olga in onoarea sotiei unchiului matern, Regina Olga a Greciei si Mary in onoarea verisoarei sale Mary de Hanovra.

Printesa Victoria de Wales
       Victoria si-a petrecut copilaria la Marborough House si la Sandringham, alaturi de fratii sai Albert Victor, George, Louise, Maud. Toria, cum era numita Victoria in familie, a fost foarte apropiata de Maud si de George. Copii printului de Wales erau foarte uniti, si urau sa se desparta in special cand erau nevoiti sa isi viziteze bunica. Alexandra era o mama devotata, devenind Motherdear pentru copii sai. Alexandra de Danemarca si-a educat copii sa nu fie superiori cu alte persoane si sa se inteleaga bine unul cu celalalt, dar nu s-a preocupat de alte elemente ale educatiei lor. Cu timpul cele trei printese au ajuns sa fie foarte timide, sa se simta bine doar in cercul familiei. 

           Cand printesele de Wales au crescut, Regina Victoria a inceput sa fie ingrijorata ca cele trei printese nu se vor casatori niciodata. Neavand frumusetea mamei lor, timide si apatice, Louise, Toria si Maud au ajuns sa fie cunoscute drept Zgripturoaicele. Considerandu-le compania perfecta, Alexandra nu le-a sfatuit sa se casatoreasca. Louise s-a casatorit cu ducele de Fife si Maud cu verisorul sau, Karl al Danemarcei, devenit Haakon VII al Norvegiei, dar Victoria nu s-a casatorit niciodata, ramanand alaturi de mama sa. Verisoara sa, Marea Ducesa Olga Alexandrova considera ca Victoria era putin mai importanta decat o camerista, Alexandra folosind clopotelul ca sa o cheme iar cand aceasta ajungea sa uite ce vroia sa ii ceara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu