joi, 26 iulie 2012

Printul August de Saxa-Coburg si Gotha-Kohary

        La 26 iulie 1881 murea printul August de Saxa-Coburg si Gotha-Kohary. Nascut in 1818, August era al doilea fiu al printului Ferdinand de Saxa-Coburg si Gotha si a sotiei sale, bogata mostenitoare maghiara Maria Antonia Kohary de Csabrag si Szitnya. Cand tatal Mariei Antonia a murit, Ferdinand a adaugat la numele sau si cel de Kohary, fondand o noua ramura a dinastiei, Saxa-Coburg si Gotha-Kohary. August era fratele regelui Ferdinand II al Portugaliei si al Victoriei, ducesa de Nemours. Printre verisorii sai se numara regina Victoria si printul Albert ai Angliei, regele Leopold II al Belgiei si Carlota, Imparateasa Mexicului. 

Printul August
         Dupa moartea tatalui sau si renuntarea fratelui sau mai mare, August a mostenit a treia avere imobiliara din Austro-Ungaria. In 1836, printul August intra in armata austro-ungara, obtinand treizeci de ani mai tarziu gradul de general de brigada.         

            In 1843, printul August se casatoreste cu printesa Clementine de Orleans, cea mai mica fiica a regelui Louis-Philipe I. Mariajul parintilor sai a fost inegal, de aceea casatoria sa cu fiica suveranului Frantei ii intareste pozitia la curtea vieneza. Din aceasta casatorie se vor naste cinci copii: Filip, August, Clothilde, Amelie si Ferdinand (viitorul Rege al Bulgariei). In primii ani ai casniciei, August si Clementine stau mult timp la curtea lui Louis-Philippe, dar revolutia din 1848 le schimba viata. O parte importanta a bunurilor familiei Orleans sunt confiscate si aceastia pleaca in exil. Mai mult, revolutia din Ungaria ameninta privilegiile seniorilor. Dupa infrangerea revolutiei din Ungaria de catre armata Rusiei, familia Saxa-Coburg si Gotha-Kohary isi recapata posesiunile din aceasta tara. In 1851, August devine membru in Parlamentul din Ungaria. Pasionat de stiinte, printul devine un adevarat mecena. August de Saxa-Coburg si Gotha-Kohary moare in 1881, cu sase ani inainte ca fiul sau sa devina domnitor al Bulgariei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu