sâmbătă, 14 iulie 2012

Victoria, Printesa Mostenitoare a Suediei

Victoria, Printesa Mostenitoare a Suediei
            
       La 14 iulie 1977, la Stockholm se nastea primul copil al Regelui Carl XVI Gustav al Suediei si a Reginei Sofia. Printesa a primit numele Victoria in onoarea inaintaselor sale Victoria de Baden si Regina Victoria a Regatului Unit. Al doilea nume a fost Ingrid, in onoarea matusii sale Regina Ingrid a Danemarcei, nascuta printesa a Suediei. Alice a fost dat in onoarea bunicii materne Alice Sommerlath, iar Desiree in onoarea primei regine a Suediei din dinastia Bernadotte, Desiree Clary.

Regele Carl XVI Gustav al Suediei si Regina Silvia avand-o in brate pe printesa Victoria

           In 1979 s-a nascut fratele mai mic al Victoriei, Carl Philip si dupa trei ani sora lor, Madeleine. In 1980, Victoria a devenit printesa mostenitoare a Suediei cand legea succesiunii s-a schimbat. In tara egalitatii sociale, schimbarea legii succesiunii a fost pasul firesc, chiar daca Carl Gustav nu era de acord cu schimbarea pozitiei fiului sau. 
Printul Carl Philipp, Regina Silvia, Printesa Madeleine, Printesa Victoria
         Victoria si fratii sai au urmat scoala publica. Studiile universitare ale Printesei Mostenitoare a Suediei s-au concentrat pe stiintele sociale si politice. Dupa terminarea studiilor, Victoria a realizat un intership la ONU in New York si apoi la ambasada Suediei din Washington DC.

Printesa Madeleine, Regele Carl XVI Gustav, Regina Silvia, Printul Carl Philipp, Printesa Victoria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu